Sport

Flera stjärnor missar VM-kvalet

Staffan Olsson. Arkivbild.
Staffan Olsson. Arkivbild.

Senaste tiden har bara handlat om skador.Mitt i allt har Sveriges handbollsherrar ett VM-kval att tänka på.– Nu räcker det, säger förbundskaptenen Staffan Olsson.

Kim Andersson, 222 landskamper.

Jonas Källman, 218.

Niclas Ekberg, 135.

Tre av landslagets viktigaste spelare har tillsammans gjort nästan 2 000 mål i den blågula tröjan genom åren. Men trion är skadad och kan därför inte spela i det kommande VM-kvalet. Redan nu är det dessutom klart att varken Källman eller Ekberg är tillgängliga i OS i augusti.

Detta är så klart enorma avbräck för Sverige, som tog OS-silver i London 2012.

Sex spelare

Fast skadelistan är betydligt längre än så.

Lukas Nilsson, Viktor Östlund (missar definitivt också OS) och Philip Stenmalm är nämligen inte heller i speldugligt skick.

Staffan Olsson, förbundskapten tillsammans med Ola Lindgren, säger så här om läget:

– Det känns som vi drabbats lite tufft, men samtidigt är det något som tillhör elitidrotten. När man får beskedet om skadorna blir man besviken, ledsen, arg och allt vad man blir. Samtidigt blir det inte så mycket bättre av det. För Ola och mig som ledare måste vi utgå från det vi har och det finns en massa talangfulla spelare.

Hemma i helgen

Olsson kan inte minnas att han någon gång varit med om en liknande situation.

– Ringer ingen klocka direkt att det varit så här mycket skador, säger han inför söndagens VM-kvalmatch mot Bosnien och Hercegovina.

Växjö är spelort för den första matchen. Den 15 juni möts länderna i Sarajevo.

– Självklart är det en enorm fördel om vi får med oss en vinst hemma, men det är slutresultatet efter två matcher som är viktigt. Vi har tränat på bra den här veckan. Det är god stämning och bra fokus på träningarna, så jag känner mig ändå hoppfull. Tror det blir två väldigt fysiskt tuffa och intensiva matcher, säger Staffan Olsson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset