Nyheter Sverige Sverige-topp

Flicka misstänks ha våldtagits utomhus

Polisen vädjar till allmänheten att höra av sig om man har sett eller hört något kring den misstänkta våldtäkten vid Husiegårdens idrottsplats i fredags. Arkivbild.
Polisen vädjar till allmänheten att höra av sig om man har sett eller hört något kring den misstänkta våldtäkten vid Husiegårdens idrottsplats i fredags. Arkivbild.

En 14-årig flicka har anmält att hon våldtagits i närheten av Husiegårdens idrottsplats i Malmö. Gärningsmannen ska ha dragit in henne i ett buskage och där fullbordat våldtäkten – mitt på ljusa dagen.

Händelsen inträffade i fredags och flickan har nu hörts av polisen.

TT: Av det hon har sagt, har det framkommit något som kan hjälpa polisen att hitta gärningsmannen?

– Det är lite för tidigt att säga för vi har precis hört henne, säger Erik Liljenström, inre befäl vid polisen i Malmö, på lördagseftermiddagen.

Det finns ännu ingen gripen eller misstänkt för brottet.

Det var vid 13-tiden i fredags som flickan kom gående i närheten av idrottsplatsen.

– Hon blir indragen i ett buskage av en man som kommer ledande en cykel, säger Anders Kristensson, jourhavande förundersökningsledare vid Malmöpolisen.

Polisen har genomfört en teknisk undersökning vid platsen, bland annat med hund som kan spåra sperma. Någon typ av fynd har gjorts, men polisen vill inte gå in på vad det rör sig om innan man analyserat det.

Polisen vädjar om uppgifter från personer som kan ha sett eller hört något.

– Jag reagerar starkt på det här. En flicka på 14 år ska min själ kunna gå vid en idrottsplats utan att bli utsatt på detta sätt. Jag sätter in alla resurser på det här, säger Anders Kristensson.

TT: Har ni några uppslag?

– Vi håller på med en inre spaning. Vi går tillbaka och kollar på liknande fall. Det har skett ett antal sådana tidigare, sedan om det kan vara samma gärningsman går inte att säga i nuläget.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset