Nyheter Sverige

Flygstrul under midsommarhelgen – 1 800 charterresenärer drabbade

Totalt 1 800 charterresenärer till och från Landvetters flygplats har drabbats av förseningar sedan ett av Fritidsresors plan gått sönder. Arkivbild
Totalt 1 800 charterresenärer till och från Landvetters flygplats har drabbats av förseningar sedan ett av Fritidsresors plan gått sönder. Arkivbild

Tekniskt fel på ett av Fritidsresors flygplan har lett till stora förseningar för 1 800 charterresenärer under midsommarhelgen. Hälften av passagerarna är strandsatta på Rhodos, Palma och i Antalya och lika många skulle ha flugit från Landvetter i går och i dag, rapporterar GP.

– Det var i går morse som det var ett tekniskt fel på ett plan som skulle flyga till Rhodos. Vi flög in tekniker som har jobbat med det här hela natten men det uppdagades att det behövdes en reservdel. Vi flyger in den i dag, säger Mathias Bergendahl, nordisk informationschef på Fritidsresor, till TT.

Fritidsresor har försökt hitta alternativ för resenärerna, men det har varit svårt att få tag i ersättningsplan.

– Flygbolagen har inte plan som står på marken för det innebär för stora kostnader, säger Bergendahl.

De strandsatta passagerna har fått inackordering på hotell i väntan på besked om när hemresan blir av. Resenärerna på Landvetter har uppmanats att inte åka till flygplatsen. För dem som ändå tagit sig till Landvetter har man försökt hitta boende, något som visat sig vara svårt eftersom Bruce Springsteens konsert på Ullevi gjort att många hotell är fullbokade.

Planet till Rhodos beräknas vara reparerat och klart för att flyga till Rhodos klockan ett natten till måndagen. Samtidigt fortsätter Fritidsresor att försöka hitta ersättningsplan till Palma- och Antalyaresenärerna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset