Sport

Formstark Rolfö hoppas på spel i OS

Olivia Schough gratulerar Fridolina Rolfö efter 2–0-målet mot Japan.
Olivia Schough gratulerar Fridolina Rolfö efter 2–0-målet mot Japan.

Fridolina Rolfö fick 90 minuter mot Japan, och blev målskytt. – Vi hade kanske inte jättemycket anfallsspel, men när vi väl kom fram gjorde vi det bra, sade Rolfö.

Hon är ett av de mer oprövade korten i OS-truppen med bara åtta landskamper på meritlistan. Mot Japan fick hon chansen av förbundskapten Pia Sundhage och tog den. Sverige skapade inte mycket i första halvlek, men de få chanser laget kom fram till låg Fridolina Rolfö bakom. 

– Det kändes bra tycker jag. Vi får jaga mycket boll och springa mycket, men det fungerar bra, Japan kommer nästan inte till några chanser, sade Rolfö.

Hon blev även målskytt i andra halvlek, hennes femte i landslaget. 

– Jag och "Kosse" (Asllani) pressar en av deras mittfältare och vinner bollen. Jag sticker i väg i djupled och får en perfekt passning. Jag ser att målvakten kommer ut och försöker att chippa bollen, och det gick ju bra.

Med insatsen mot Japan stärkte hon sina chanser att få starta i OS-premiären mot Sydafrika. 

– Vi får se hur det blir, men jag är bra form och känner att jag är med och konkurrerar om en startplats.

OS blir Rolfös första mästerskap och hon är ganska ny i landslagstruppen, men tycker att det fungerar mycket bra hittills. 

– Det har varit en mycket bra landslagssamling och vi är många från Linköping här så det har gått bra att komma in i truppen. Det är en bra känsla inför OS.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset