Sport

Forsberg fylld av självförtroende

Emil Forsberg gjorde mål när Sverige slog ut Danmark i playoff till EM. Nu hoppas han att Sverige går långt i EM. Arkivbild.
Emil Forsberg gjorde mål när Sverige slog ut Danmark i playoff till EM. Nu hoppas han att Sverige går långt i EM. Arkivbild.

Han krönte en fantastisk säsong med uppflyttning till bundesliga.Nu vill Emil Forsberg ta med sig formen och framgången till EM.– Det är alltid bra att komma med gott självförtroende inför ett stort mästerskap, säger 24-åringen.

Om det första halvåret i Leipzig, sedan flytten från Malmö FF i januari 2015, var en mjukstart har yttermittfältarens hela första säsong i klubben varit en succé.

Med åtta mål och sju målgivande passningar på 32 matcher var Emil Forsberg en stor anledning till att Leipzig blev tvåa och nådde uppflyttning till bundesliga, och att han själv av många ansågs som den tyska andraligans bästa spelare.

– Det har varit ett bra år. Det började bra och har fortsatt så, både för mig och laget. Riktigt bra. Och att få kröna det med en uppstigning var fantastiskt roligt. Nu är jag här och ser fram emot det här, säger 24-åringen.

Som om inte det vore nog så hade Forsberg minst sagt en stor del i att Sverige nådde EM genom att slå ut Danmark i playoff i höstas, då han gjorde ett mål och en assist i hemmamötet (2–1).

– Det är alltid bra att komma med gott självförtroende inför ett stort mästerskap. Det har jag och därför ska det vara extra roligt att vara här. Det ser bra ut, tycker jag.

Vad han har för förhoppningar inför mästerskapet i Frankrike?

– Självklart vill jag att vi går långt. Vi ska ta oss förbi gruppen. Absolut.