Sport

Forsberg matchhjälte för Nashville

Nashvilles Filip Forsberg gjorde ett mål och en målgivande passning i matchen mot Boston Bruins.
Nashvilles Filip Forsberg gjorde ett mål och en målgivande passning i matchen mot Boston Bruins.

Filip Forsberg var inblandad i Nashvilles båda mål i 2–0-matchen mot Boston i NHL-ishockeyn.– Det var en stor seger och jag är glad att jag kunde bidra, säger svensken till nhl.com.

Först skickade han en målgivande passning till Craig Smith som gjorde 1–0 efter knappt tre minuter i första perioden. Sedan satte han det andra målet efter knappt en kvart. Mattias Ekholm sköt på Tuukka Rask och Forsberg slog in returen.

Det blev Forsbergs sjätte mål på de senaste sex matcherna och det tjugonde för säsongen.

– Mycket har blivit bättre på sistone. Vi har också spelat bra som ett lag den senaste tiden, även om inte vi inte har fått resultaten med oss, säger Forsberg.

Två poäng av Rackell

Även Rickard Rakell gjorde ett mål och en assist när Anaheim besegrade Vancouver med 5–2, Anaheims fjärde raka seger.

Rakell gjorde matchens första mål i början av andra perioden. Han fick en passning från Sami Vatanen direkt när han kom in på isen vid ett byte, tog ett par skär och sköt. Det var hans 15:e mål för säsongen, och sjunde mål i de senaste 14 matcherna.

– Han blir bättre och bättre för varje kväll. Han kontrollerar pucken, och hans skridskoåkning... Folk fattar inte hur snabb han är, säger Anaheim-coachen Bruce Boudreau till nhl.com.

Strålman tacklade två

Victor Hedman gjorde sitt sjätte mål för säsongen när Tampa Bay besegrade Winnipeg med 6–5 efter straffläggning. Anton Strålman lyckades tackla två Winnipegspelare i samma byte, först en höfttackling på dansken Nikolaj Ehlers, och sedan fick Bryan Little en rejäl propp. Little kunde inte spela mer i matchen. Winnipegs Blacke Wheeler gav sig senare på Strålman. Svensken fick fem minuter för slagsmålet, medan Wheeler fick matchstraff.

Backen Viktor Lööv gjorde en lyckad NHL-debut för Toronto. 23-åringen, som på grund av skador plockats upp från Maple Leafs farmarlag Marlies, fick en assist till Pierre-Alexandre Parenteaus 1–0-mål. New York Rangers vann dock matchen med 4–2.