Sport Sport-topp

Forsberg och Klingberg dominerade

Nashvilles Filip Forsberg gör det ena av sina tre mål på Torontos målvakt James Reimer.
Nashvilles Filip Forsberg gör det ena av sina tre mål på Torontos målvakt James Reimer.

Nashvilles Filip Forsberg gjorde samtliga mål i 3–2-segern mot Toronto.Dallas John Klingberg hade tre assist mot Winnipeg och gick upp på andra plats i backarnas poängliga.Svenskarna dominerade i NHL-ishockeyn i natt.

Filip Forsberg säger att man skulle kunna kalla hans hattrick för en tillfällighet.

– Det var en kväll när det kändes som allt gick in, säger han till Aftonbladet.

– Men det händer ju inte varje dag så det känns väldigt roligt.

Den 21-årige masen gjorde först mål på ett friläge i början av första perioden. Några minuter in i andra perioden gjorde han ett liknande mål och han fullbordade sitt hattrick två minuter senare.

Forsberg har nu gjort nio mål i de senaste nio matcherna och sammanlagt 23 mål den här säsongen. Han delar därmed ledningen i den svenska målligan i NHL med Bostons Loui Eriksson.

– Nu får man säga att det lossnat. Allra mest beror det på att hela min kedja spelar bra. Jag och Mike Ribero och Craig Smith har hittat tillbaka till det som gick så bra ifjol. Det påverkar förstås min produktion.

Forsberg gjorde succé under sitt debutår i NHL, men fick en tuffare start den här säsongen.

I och med segern har Nashville skaffat sig lite andrum över slutspelsstrecket, är fem poäng ovanför strecket.

– Jo, men det är stenhårt, det känns som alla lag som är inblandade vinner hela tiden. Så vi kommer nog få kriga i varje match resten av grundserien, säger Forsberg.

John Klingberg svarade för tre assist när Dallas bortaslog Winnipeg med 5–3. Klingberg har därmed gjort 41 assist samt tio mål och är tvåa i backarnas poängliga, 14 poäng efter Ottawas Erik Karlsson.