Sport

Fortfarande osäkert med Cederholm

Andreas Cederholm. Arkivbild.
Andreas Cederholm. Arkivbild.

Andreas Cederholms överansträngda axel blir långsamt bättre, men det är fortfarande osäkert om högernian kommer att kunna spela när Sverige ställs mot Danmark i handbolls-EM.– Vi avvaktar till i morgon. Jag kommer att träna, men jag tror att det kommer bli mer rehab, säger han.

Cederholm spelade inte mot Ryssland, men hävdar själv att den smäll mot axeln han fick under fotbollsspelet på matchvärmningen tidigare den dagen inte har med skadan att göra.

– Nej, det är en överbelastning så det kommer från hela säsongen i stort sett. Jag tror att den smällen påskyndade det lite, men jag tror att det hade kommit under träningen ändå.

Danmark har imponerat hittills under EM och har inte förlorat en enda match.

– De spelar med ett självförtroende och slutar aldrig att trycka. Det kommer att bli tufft, men det är väldigt roligt, säger Cederholm.

– De är ju väldigt starka. Men samtidigt så är det en riktigt rolig match att spela och vi kommer gå in med 200 procent för att försöka vinna. Det står ju ändå ett OS-kval på spel.

Danskarna ser sig själva som favoriter inför grannkampen. Förståeligt, enligt Cederholm.

– Det hade jag väl också om jag hade haft den turneringen som de har haft hittills. Men det hade varit kul att kunna skrälla lite och kunna göra dem lite mer oroliga.