Nyheter Sverige

Fortsatt stopp på Södertäljebron

Spelmän tar fram fiol och dragspel och underhåller andra trafikanter i samband med stoppet på E4 norr om Södertälje i södergående riktning.
Spelmän tar fram fiol och dragspel och underhåller andra trafikanter i samband med stoppet på E4 norr om Södertälje i södergående riktning.

Avstängningen av E4 söderut vid Södertäljebron orsakade stora störningar i trafiken och kilometerlånga köer. Men en del trafikanter tog stoppet med jämnmod och började fira midsommar på vägen.

Det var vid halv tre-tiden på morgonen som en långtradarolycka på Södertäljebron satte stopp för all trafik söderut. Två personer som färdades i lastbilen fördes till Södertälje sjukhus med lindriga skador, enligt polisen. Samtidigt skadades bron som nu måste repareras.

– Prognosen är att det kommer att ta två veckor innan man kan åka söderut på bron. Vi har gjort en första besiktning och måste nu göra massa beräkningar för att få fram en säkrare prognos, säger Beisi Sundin, presskommunikatör vid Trafikverket, till TT.

Carolina Kühnemann med familj är några av dem som drabbades av att motorvägsbron stängdes av. De gav sig i väg från Bromma i Stockholm vid halv tio-tiden i morse för att köra till Oxelösund och fira midsommar med kompisar. Vid femtiden på eftermiddagen satt de fortfarande fast i kön.

– Folk har sådant tålamod. Det är helt ofattbart. Det är värst för dem som har små barn, de får gå runt och promenera med dem.

Några personer började spontant fira midsommar på vägen, bland annat två spelmän som framförde "Små grodorna" och "Räven raskar över isen", till övriga trafikanters förtjusning.

Vid sjutiden på kvällen kunde trafiken ledas om via en provisorisk avfart till Saltsjöbron, varifrån det går att köra in på E4 igen och vidare söderut, uppger Trafikverket.

Eftersom bron inte går att öppna drabbas även båttrafiken av avstängningen. Först vid lunchtid tilläts fritidsbåtar passera under bron. Däremot är det helt stopp för fartyg med en höjd på över 26 meter som ska in i Mälaren, uppger Sjöfartsverket. Fram till i mitten av nästa vecka rör det sig om fem fartyg. Några alternativa vägar in i Mälaren finns inte.

Pontus Stenberg/TT
Två personer har skadats vid en trafikolycka på E4 på Södertäljebron och vägen är helt avspärrad söderut.
Anders Humlebo/TT
Det är lång köbildning på E4:an i södergående riktning på grund av långtradarolyckan på Södertäljebron.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset