Nyheter Sverige

Fortsatta tågproblem i södra Sverige

Det är fortsatta problem i tågtrafiken i Skåne. Arkivbild.
Det är fortsatta problem i tågtrafiken i Skåne. Arkivbild.

Ett blixtnedslag har orsakat stora problem i tågtrafiken i Skåne under midsommarafton.Resenärer får räkna med förseningar hela kvällen och under morgondagen.

Flera tåg har ställts och ännu fler dras med kraftiga förseningar i midsommartrafiken sedan två kontaktledningsfel och ett signalfel inträffat.

– Minst ett av felen vet vi beror på blixtnedslag. Jag förstår att många resenärer är frustrerade över att det händer just en sådan här dag, säger Beisi Sundin, vid Trafikverkets pressjour, till TT.

Felen inträffade runt niotiden på fredagen. Det har bland annat medfört timslånga förseningar på Södra stambanan. Flera tåg till Köpenhamn och Kastrups flygplats har ställts in under dagen och ersatts med buss liksom på sträckan Malmö–Hässleholm. Enligt Skånetrafikens hemsida är det dock svårt att få tag på ersättningsbussar.

– Öresundstågen var tidigare inställda, men de går nu, säger Beisi Sundin.

När trafiken kan flyta på som vanligt igen är svårt att säga. Resenärer får räkna med förseningar och uppmanas att ta kontakt med tågföretaget vid eventuella frågor.

– Det kommer att se ut så här resten av dygnet. Även om trafiken kommer i gång så kommer det att vara förseningar och besvär innan trafiken flyter på enligt tidtabellen.

– Och signalfelet i Åkarp kommer inte att bli klart i dag, utan det kommer bli klart i morgon kväll. Hur det kommer påverka trafiken vet jag inte, säger Beisi Sundin vid Trafikverket.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset