Nöje Musik Metro Music

Från Melodifestival till Rhapsody

Wiktoria.
Wiktoria.

Från Melodifestivalen till Rhapsody in rock. I sommar följer Wiktoria med Robert Wells på turné. – Det känns helt fantastiskt, säger hon till TT.

Wiktoria Johansson blev plötsligt namnet på allas läppar när hon med buller och bång slog igenom i Melodifestivalen tidigare i år. Debutanten från Borås och hennes låt "Save me" slutade på en fjärdeplats och låten blev en jättehit.

Nu väntar nästa äventyr för Wiktoria: i sommar ska hon turnera med Robert Wells och hans Rhapsody in rock.

– Robert hörde av sig och ville ha med mig. Det känns helt fantastiskt och jätteroligt. Vi brukade sitta och titta när Rhapsody in rock visades på tv, så jag har alltid vetat vad det är och alltid sett upp till Robert Wells. Han är en otroligt grym pianist, säger hon.

Exalterade föräldrar

Och om Wiktoria är glad över erbjudandet från Wells är hennes familj, särskilt pappa, om möjligt ännu gladare.

– Min pappa spelar piano och spelade mycket när jag var liten. Han blev väldigt glad över det här, det kan jag lova dig. Han bara: "Wiktoria, det här, det är bra. Riktigt bra. Det är fantastiskt!". Mina föräldrar är helt exalterade och kommer förstås att titta i sommar.

Innan Rhapsody-turnén drar igång i slutet av juli väntar ett nytt singelsläpp för Wiktoria. I maj kommer "Yesterday RIP", en uptempolåt i samma stil som "Save me", "fast med lite James Bond-känsla". Och hon ser fram emot att spela den utan den press som oundvikligen följer under Melodifestivalen.

– Det är nytt för mig att stå på en ny scen med en ny orkester, och utan "Mello"-press och tävlingsmoment. Nu blir det kul med en annan publik också, säger hon.

Micael Engström
Robert Wells och Wiktoria gör "Rhapsody in rock" ihop i sommar.