Sport

Frölunda jagar finalplats

Tränaren Joakim Fagervall och hans Luleå behöver vinna kvällens semifinal hemma mot Frölunda för att tvinga fram en sjunde och avgörande match i Göteborg. Arkivbild.
Tränaren Joakim Fagervall och hans Luleå behöver vinna kvällens semifinal hemma mot Frölunda för att tvinga fram en sjunde och avgörande match i Göteborg. Arkivbild.

Frölunda kan nå SM-final för första gången på tio år.Men då måste laget bryta bortaförbannelsen i semifinalserien i SM-slutspelet.

Samtliga matcher i SM-slutspelets semifinalserie har slutat med hemmaseger.

Fem gånger mellan Luleå och Frölunda.

Sex gånger mellan Skellefteå och Växjö som möts i en sjunde och avgörande match i Skellefteå i morgon.

Ett osannolikt facit.

Bryter Frölunda förbannelsen i kväll i Luleå når klubben sin första SM-final sedan 2006 (förlust mot Färjestad).

Annars blir det en sjunde och avgörande match även i den här semifinalserien, då i Göteborg på torsdag.

Det är dit Luleå siktar.

– Vi har aldrig spelat dåligt med kniven mot strupen. Det känns jävligt skönt, säger Luleåtränaren Joakim Fagervall till nsd.se.

De två senaste matcherna har gått till förlängning, i söndags avgjorde Joey Crabb för Frölunda.

– Vi har varit bra på att skapa chanser, vi behöver bara bli bättre på att sätta dit dem. Men deras målvakt (Joel Lassinantti) har varit riktigt bra, säger Crabb till Frölundas hemsida apropå att laget senast sköt 43 skott men bara gjorde tre mål.

Målvaktsesset Johan Gustafsson är tillbaka i Frölundas trupp efter skadan i den tredje semifinalen, men Johan Gustafsson väntas spela. Talangen Kristian Vesalainen, 16, har lämnat laget för att spela J18-VM med Finland och ersätts av Spencer Abbott som är tillbaka efter skada. Även Nicklas Lasu gör comeback.

Luleå har samma lag som i senaste matchen.