Sport

Frölunda nära CHL-finalen

Frölundas målvakt Lars Johansson. Arkivbild.
Frölundas målvakt Lars Johansson. Arkivbild.

Efter SHL-matcher både lördag och söndag blir det nu dags för CHL-semifinal på tisdag.Det är tufft att vara Frölundaspelare ibland.– Men det är kul. Jag spelar hellre match än tränar, säger Johan Sundström inför mötet med Davos.

De har med sig en 5–0-seger från det första mötet, vilket innebär att de kan förlora med fyra mål och ändå gå vidare.

Märklig situation?

– Ja, det är lite annorlunda. Vi har inte varit i den sitsen innan. Vi har fått jaga i tidigare CHL-möten. Men vi gjorde en jättebra insats i Davos. Vi har skött vår scouting bra och ska ha samma gameplan, säger Sundström.

Maler på

Nyckeln till Frölundas framgångsrika säsong är just att de inte lägger sig på försvar eller tappar bort ledningar.

De fortsätter snarare att mala på.

Målvakten Lasse Johansson:

– Vi har haft en bra mentalitet hela säsongen. Vi vill alltid gå för nästa mål. Det är därför vi gjort mycket mål i år. Även om vi leder med 2–0 eller 3–1 så har vi inte backat hem, utan vi vill alltid gå för nästa mål. Det är det vårt spel går ut på, och det är då vi är som bäst. Det är samma sak mot Davos, fastän vi leder med 5–0 så vill vi framåt och göra ett mål till och verkligen inte ge dem nånting. Vi ska spela vårt anfallsspel, säger han.

TT: Och tre matcher på fyra dagar. Hur tufft blir det?

– För mig är det ganska lugnt. Det är inte så jättejobbigt att vara målvakt, i alla fall inte när vi har vårt bästa försvarsspel. Det blir lite tajt med matcher, men vi har tränat bra hela säsongen och ska absolut kunna klara det här, säger han.

"Extra speciell"

I Davos spelar den före detta Frölundaspelaren Dick Axelsson.

Och efter två säsonger i Göteborg kommer han nu tillbaka till Scandinavium.

"Det blir ju lite annorlunda att lira mot sin polare, men kul och trevligt att få komma tillbaka till Göteborg. Jag och "Figge" (Robin Figren) känner ju varandra sedan barnsben och är polare och det gör ju den här semifinalen lite extra speciell", säger han till Frölundas hemsida.