Sport

Frölunda vann – förlorade målvakten

Frölundas Johan Sundström (nummer 28) jublar efter sitt 2–0-mål i den tredje semifinalen mot Luleå.
Frölundas Johan Sundström (nummer 28) jublar efter sitt 2–0-mål i den tredje semifinalen mot Luleå.

Seger med 3–0 över Luleå och ledning med 2–1 i matcher i SM-semifinalserien.Men Frölunda fick målvaktsjätten Lasse Johansson, etta i målvaktsligan både i grundserien och slutspelet, skadad i den tredje perioden efter en kollision.– Förhoppningsvis är det inget jätteallvarligt, sade Johan Gustafsson som fick hoppa in och ersätta.

Frölunda tog tillbaka greppet i semifinalserien efter att ha dominerat stort och tagit en säker seger.

Men skadan på Lasse Johansson kan bli ett tufft avbräck i jakten på första SM-guldet sedan 2005.

I alla fall om den är allvarlig.

Den 28-årige målvaktsstjärnan tvingades bryta matchen sedan han skadats i en kollision med Luleås forwardstuffing Anton Hedman efter drygt fem minuters spel av den tredje perioden.

– Det är tråkigt att det blir som det blir, att han får kliva av skadad, sade tränaren Roger Rönnberg.

Undersökning väntar

Lasse Johansson behandlades efter matchen och var inte tillgänglig för intervjuer. Hur allvarlig skadan är var oklart direkt efter matchen. Han ska genomgå en magnetkameraundersökning under torsdagen.

– Vi får väl se i morgon hur det ser ut, vad Roger (Rönnberg) och läkarna säger. Jag har ingen koll alls, sade Johan Gustafsson som fick hoppa in under matchens sista 15 minuter och göra slutspelsdebut i Frölunda.

Gustafsson, som kom från Nordamerika inför säsongen, hade inte spelat sedan den 3 mars.

Kollisonen inträffade efter en kamp mellan hemmabacken Oliver Lauridsen och Hedman.

– Det är en puck på kassen och jag och Hedman har en kamp om positionerna, sedan vet jag inte. Men jag tycker det ser ut som han tvärställer skridskorna och försöker bromsa, men jag har ju ett tag om honom och jag vet inte om det är därför han faller, sade Lauridsen.

Sundström matchvinnare

Centern Johan Sundström blev Frölundas matchvinnare med ett mål och en assist.

Han var med i förarbetet till Robin Figrens 1–0 tidigt i den första perioden och sköt själv 2–0 i numerärt överläge i slutet av den andra perioden.

Det var Frölundas match i 50 av 60 minuter.

Luleås tränare Joakim Fagervall var besviken. Hans lag gjorde en kanonmatch på hemmaplan i måndags, men var blekt för andra matchen i rad i Göteborg.

– Det påminner om första matchen, vi kommer till det korta och får inte till den forechecking vi vill. Vi gör en svag insats och det är dåligt engagemang på vissa håll, sade han.

Frölunda ryckte upp sig ordentligt, både spelmässigt och i det fysiska spelet. Det gladde Rönnberg.

– Vi säger att vi ska bli bättre och göra bästa matchen sist och det känns som vi börjar varva upp. Jag tycker vi både vinner tävlingen och spelet i dag.