Sport

Frölundas enda (?) titelchans

Efter att 48 lag från 13 länder har spelat 156 matcher har CHL-hockeyn nu nått klimax:Finalen mellan Kärpät och Frölunda."Det skulle vara stort att vinna en titel", säger Frölundas Ryan Lasch.

För Frölunda – som är inne i en formsvacka efter att ha förlorat fem av sina sju senaste SHL-matcher – kan det vara säsongens enda chans till en stor buckla.

Matchen spelas i Uleåborg, där samtliga 6 614 biljetter redan är sålda.

"Kärpät har precis som oss ett djupt lag, fyra bra kedjor. Dom har vunnit två raka mästerskap och är Finlands bästa lag. Men vi skall inte fokusera så mycket på dem. Vi skall spela vårt spel och utnyttja att vi är ett snabbare lag", säger Ryan Lasch till klubbens hemsida.

Frölunda besegrade Kärpät i fjolårets semifinal, men först efter förlängning. Frölunda förlorade sedan finalen, och har därmed revansch i sikte.

Målvakten Lasse Johansson:

– Det skulle betyda jättemycket att vinna. Jag och många fler i laget har i princip aldrig vunnit något i seniorhockeyn, så det skulle vara jätteroligt. Dels att vinna, dels för att få in mentaliteten inför SM-slutspelet att kunna vinna de avgörande matcherna, sade Johansson till TT i förra veckan.