Nöje Musik TV

Frans: "En underbar kväll"

Frans firade femteplatsen med sin familj under natten mot söndagen. "Jag gjorde mitt bästa, tack så mycket", hälsar han till svenska folket.
Frans firade femteplatsen med sin familj under natten mot söndagen. "Jag gjorde mitt bästa, tack så mycket", hälsar han till svenska folket.

Det räckte inte hela vägen. Men Frans Jeppsson Wall är nöjd med femteplatsen i Eurovision Song Contest. – Det är ingenting jag någonsin hade förväntat mig, säger han.

Det har varit några osannolika månader för 17-årige Frans Jeppsson Wall. När det stod klart att han skulle vara med i Melodifestivalen hade han bland de högsta oddsen av samtliga bidrag.

Efter succén med "If I were sorry" i Gävle den 27 februari seglade han dock upp som stor favorit – han höll sedan för trycket och vann finalen i Friends arena den 12 mars.

I Eurovision Song Contest var han också en av favoriterna och det räckte till slut till en hedrande femte plats i den stora finalen.

– Jag har verkligen inte haft några förväntningar och det har jag inte haft sedan dag ett. Att få uppleva allt det här, från att låten skickades in till Melodifestivalen och "okej, den kanske kommer med", till att komma femma i Eurovision. Att få vara en del av det här är helt otroligt, säger Frans Jeppsson Wall.

"Skiter i resultatet"

Han berättar att han inte var nervös under finalkvällen i Globen – inte ens under den spännande omröstningen.

– Om jag ska vara helt ärlig tänkte jag inte så mycket alls på röstningen. Jag var bara konstant glad och när alla andra fick poäng gick jag fram och applåderade dem. Allt det här är en stor fest, man skiter i resultatet. Det var en underbar kväll, säger Frans.

Själva framträdandet gick bra, även om han hade svårt att lägga band på sig själv när han klev in i ett jublande Globen.

– De sa till mig innan att jag skulle börja ganska sansat och sedan sakta bryta ut i andra versen. Men det var svårt att hålla sig på grund av publiken, jag hade ganska hög volym men hörde knappt ljudet i hörlurarna för de var med till 100 procent och var helt hysteriska, säger Frans.

Skola och musik

Såväl under fredagens genrep som under finalen fick Frans ta emot hyllningar av Justin Timberlake. Det gav honom en extra boost.

– Han är skön. Han säger att han gillar låten, det är skönt att höra. Första gången var jag bara helt starstruck, andra gången var jag peppad till 100 procent, säger Frans.

Han gläds också åt segrande Jamala från Ukraina.

– Alla vi bakom scenen röstar på vår favorit och jag röstade så klart på henne. Det är en så dramatisk och sjukt rörande låt, hon är genomgod på alla sätt och en otroligt värdig vinnare, säger Frans.

– Det är lite roligt att hon sjöng om deportationen av krimtatarerna och så är det hon mot Ryssland i slutet. Det var väldigt konstigt.

Nu väntar vardagen för Frans. Han säger att han ska vara tillbaka i skolan på måndag.

– Det blir skola och musik, så det är tillbaka till det normala livet. Musiken kommer alltid att finnas där och vi är alla fett taggade på att få ut låtarna vi nästan har skrivit klart.

Maja Suslin/TT
Frans möter pressen efter topplaceringen i Eurovision Song Contest. Själv är han mest nöjd över att få ha varit med i tävlingen. "Jag är helt slut i rösten för jag har skrikit med i alla bidrag", säger han.
Maja Suslin/TT
Frans och tävlade med bidraget "If I were sorry".