Nöje Musik TV

Frans nöjd med första repetitionen

Frans gjorde sina första repetitioner på scenen i Globen under tisdagseftermiddagen. Pressbild.
Frans gjorde sina första repetitioner på scenen i Globen under tisdagseftermiddagen. Pressbild.

Nu har Frans gjort entré i Eurovision-cirkusen. På tisdagseftermiddagen repeterade han för första gången i Globen. – Mycket sitter redan på plats, säger han efteråt.

En kvart efter utsatt tid, det var förseningar under stora delar av dagen, klev Frans Jeppsson Wall upp på Eurovision Song Contest-scenen i Stockholm.

Under den första repetitionen drog han igenom "If I were sorry" tre gånger.

– Det kändes väldigt bra. Det blir nog lite skillnad när det är lite publik där inne och det ser jag fram emot, men annars kändes bra, säger han till TT efteråt.

Effektfull catwalk

Att döma av vad han visade upp på scenen blir det inga större förändringar i numret. Det blir dock inte exakt likadant.

– Det är en annorlunda scen så redan där är det skillnad. Det blir en annorlunda koreografi, samtidigt har jag ingen koreografi. De säger "håll dig inom två kvadratmeter och titta upp tre gånger så blir vi glada". Annars gör jag lite vad jag vill, jag sjunger låten mer till publiken än till kameran, säger Frans.

En skillnad jämfört med Melodifestivalen är att scenen nu har en lång catwalk. Där kommer Frans att vandra ut i publikhavet under sitt framträdande.

– Det blir kul och förhoppningsvis blir det lite fler effekter runt det också. Vi har planer, allt kommer att bli bra. Förhoppningsvis, säger han.

Hem till Ystad

Efter repetitionen mötte han för första gången den samlade presskåren och fick svara på frågor om allt från skolarbete och fotbolls-EM till favoritlåtar och Eurovision-minnen.

– Jag var lite trött så några av svaren blev lite... kanske inte flummiga, men trötta. Men det var intressant, säger Frans.

Under tisdagskvällen åkte han sedan hem till Ystad för ett par dagars ledighet.

– Det är skola i morgon, om jag orkar, och sedan är det släktträff på torsdag och det får man ju inte missa. Sedan åker jag upp igen, säger Frans.

Maja Suslin/TT
Ett stort pressuppbåd mötte Frans när han höll sin första presskonferens under Eurovision Song Contest.
Maja Suslin/TT
Frans "If I were sorry" är ett av de favorittippade bidragen i Eurovision Song Contest i år. Det märktes på hans välbesökta pressträff på tisdagskvällen.
Andres Putting
Frans vill behålla känslan från Melodifestivalen i sitt nummer – så här såg det ut när han repade inför Eurovision Song Contest på tisdagseftermiddagen. Pressbild.