Nöje Musik Melodifestivalen 2016

Frans om anklagelserna: "Ingen grej"

Frans tycker inte att hans "If I were sorry" är ett plagiat av Matt Simons "Catch & release". Arkivbild.
Frans tycker inte att hans "If I were sorry" är ett plagiat av Matt Simons "Catch & release". Arkivbild.

Frans utreds för låtplagiat inför Melodifestivalens final. Nu uttalar sig storfavoriten för första gången om anklagelserna – och han är inte orolig. – Jag lägger ingen energi på det, säger han till TT.

Det var tidigare i veckan som Expressen skrev att skivbolaget Pias utreder Frans Jeppsson-Walls "If I were sorry" – anledningen är att man tycker att Melodifestivalbidraget är misstänkt lik bolagets artist Matt Simons låt "Catch & release".

"If I were sorry"-låtskrivarna har gjort ett uttalande via skivbolaget Sony där man bland annat säger att likheterna är en ren tillfällighet: "Vi har nu lyssnat på låten och konstaterar att det finns många låtar med liknande ackord och musikalisk uppbyggnad."

Frans själv har dock inte uttalat sig – förrän nu.

– Jag fick reda på det här och hörde Matt Simons låt för första gången i tisdags. Det är en väldigt bra låt men personligen tycker jag inte att de så lika. Det är som att jordgubbar påminner om sommaren, säger han till TT.

Inför finalen på lördag är Frans den stora favoriten. Han säger att anklagelserna inte påverkar uppladdningen över huvud taget.

– Jag koncentrerar mig på andra saker, jag har valt att inte lägga någon energi på det. Jag tycker inte att det är en stor grej, säger han.