Sport

Fransson: "Tråkigt att vara negativ"

Tre Kronor-backen Johan Fransson efter dagens träning i Moskva.
Tre Kronor-backen Johan Fransson efter dagens träning i Moskva.

Debaclet mot Tjeckien svider fortfarande.Men för Johan Fransson & Co i Tre Kronor handlar det nu om att ta lärdom av misstagen och blicka framåt.– Det är så jävla tråkigt att vara negativ, säger han.

I andra perioden tappade Sverige allt. Ingenting fungerade. Spelarna hamnade långt ner i försvarszon, gav Tjeckien alldeles för stor yta och 2–0-ledningen slutade med en 2–4-förlust.

– Vi har surrat igenom det och, kort och gott, var vår andra period alldeles för dålig. Vi fick inte stopp på blödningen, säger backen Johan Fransson.

– Men det var tufft när de fick vända på oss hela tiden och när vi dessutom hade långt för att byta tog det kraft från oss.

Kollapsen innebar att Sverige lämnade isen utan poäng.

Men helt tomhämta blev inte spelarna från matchen i Ice Palace i Moskva.

Nu tror sig spelarna veta hur de ska spela om det uppstår ett liknande scenario under fortsättningen av ishockey-VM i Ryssland.

– Det gäller att göra det enkla. Vi kan inte sluta spela eller skicka panikpuckar. Vi måste fortsätta våga spela, vi ska gå för det där ute men kanske spela med lite större marginaler, säger Fransson.

– Men det finns ingen anledning att vara negativ. Det här är en rolig turnering och få äran att få spela med landslaget är skitroligt.

Men den sinnestämningen ser han fram mot mötet med Kazakstan på onsdagskvällen.

– Det blir en rolig match och en ruskig utmaning.

Läs också