Sport

Franzén: "Totalt överkörda"

Alingsås tränare Mikael Franzén
Alingsås tränare Mikael Franzén

När allt skulle avgöras i SM-finalen kom Alingsås kollaps.– Vi blir totalt överkörda i första halvlek, säger tränaren Mikael Franzén efter storförlusten (18–27) mot Kristianstad.

Alingsås tog SM-guld 2014, men har nu två raka finalförluster mot Kristianstad. Tränaren Mikael Franzén kom inte med några undanflykter efter kollapsen i första halvlek i Malmö Arena – underläge med tolv bollar (6–18).

– De visar att de är ett fantastiskt lag. Det var Kristianstad som fick fullträffen i första halvek och inte vi, säger Franzén.

– Det är inte mycket att säga om. Det var en oerhört tung match.

Visserligen svarade Alingsås för fem raka mål tidigt i andra halvlek, men närmare än ett sjumålsunderläge kom aldrig västgötarna.

– En besvikelse, säger landslagsmannen Jesper Konradsson.

– Vi försöker få någon form av heder i andra halvlek, men den första halvleken... Man skäms när man står inför de blå här i dag, fortsätter mittnian.

Alingsås försökte tänka att det stod 0–0 i paus, men det är naturligtvis lättare sagt än gjort när underläget i verkligheten är tolv bollar.

– Vi försöker komma tillbaka hela tiden, men allt går deras väg. De vinner alla matcher i matchen. Vi visar tio minuter i andra halvlek vad som hade behövts i 60 minuter, säger Konradsson.