Sport

Fredricson laddade med att se Zlatan

Han har "Sveriges bästa häst" i All In och går allt som det är tänkt hoppar han om OS-medaljer i Rio de Janeiro i sommar.Om planen håller.– Man vet aldrig med hästar, men det är en fantastisk häst, säger Fredricson.

Gräset är bytt mot fibersand. Hästfolket intar Friends, där fotbollslandslaget för snart två veckor sedan tog det första klivet mot EM efter 2–1-segern mot Danmark.

I Friends är Zlatan Ibrahimovic oftast i en klass för sig. Fredricson är inte där bland de svenska ryttarna, men det kan det bli ändring på. Som läget är just nu är han och nioårige All In det mest lovande ekipaget och förhoppningen är att visa det på nytt under veckoslutet i Sweden International Horse Show.

Fredricsons uppladdning?

Han gick på Malmö FF–Paris SG i Champions League i onsdags i sällskap med fotbollstokige sonen Hjalmar – som fick träffa Zlatan.

Ville byta biljetter

TT: Hur gick det till?

– Hjalmar skrev på Instagram att han ville byta biljetter härifrån till matchen eftersom vi inte fick tag i några biljetter dit. Då hörde PSG Sverige av sig. De hade biljetter, så vi gick på matchen och han fick träffa Zlatan. Han (Hjalmar) var jätteglad, överlycklig, säger Fredricson.

TT: Är du också fotbollsintresserad?

– Inte jättemycket, men det var kul att se Zlatan. Han är fantastisk att se på och jag blir mer och mer intresserad eftersom grabben håller på. Han är väldigt aktiv och dessutom en riktig MFF-fan. Han var väldigt ledsen efter matchen men samtidigt glad över att han fått träffa Zlatan.

Och vem vet, kanske ses Peder Fredricson och Ibrahimovic i Brasilien till sommaren.

Ses igen?

Ibrahimovic kan bli aktuell som en av tre överåriga spelare i det svenska OS-laget. Fredricson lär vara en av fyra svenska ryttare om All In fortsätter att leverera. Nyligen vann ekipaget Volkswagen Cup-finalen i Flyinge och innan dess bjöd 2015 på tre GP-segrar.

I Falsterbo i somras kallade förbundskaptenen Sylve Söderstrand den nioårige valacken för "Sveriges bästa häst".

TT: Tog han i där eller stämmer det?

– Han är en av Sveriges bästa, det får man nog säga med tanke på hans resultat i år. Det kan jag hålla med honom om, säger Fredricson.

– På de sista två åren har han gått fantastiskt. Det är kul, fantastiskt att ha en sån häst i stallet. Det är en speciell häst att jobba med.

"Som en ridskolehäst"

TT: Hur vill du beskriva honom?

– Om man ser honom när han inte hoppar, skulle man nog inte tro att det är en av Sveriges bästa hästar. Han ser ganska oansenlig ut, är ganska liten och inte så pampig. Han ser lite mer ut som en ridskolehäst, även när han rör sig, men när han hoppar har han precis de egenskaperna man vill ha hos en häst.

– Han är försiktig, han har kapacitet, han är modig, snabb, kan fokusera och han kan korta sig och länga sig. Han har det man vill ha.

Fredricson vann förra årets GP-hoppning på Sibon. Den får nöja sig med att gå de lägre klasserna i helgen. All In får uppdraget att försvara titeln.

Men konkurrensen är tuffare i år i och med att det internationella deltagandet vässats.

Fredricsson granskar deltagarlistan och sätter fingret på ryttare som Jur Vrieling, Bertram Allen, Ben Maher, Meredith Michaels-Beerbaum och Marlon Modolo Zanotelli.

– Grymt bra, exceptionellt bra, startfältet är riktigt hårt.