Nöje Film

"Frost" till Broadway

Succéfilmen "Frost" blir nu musikal i New York, USA. Arkivbild.
Succéfilmen "Frost" blir nu musikal i New York, USA. Arkivbild.

Goda nyheter för alla Elsa- och Anna-älskare: Succéfilmen "Frost" kommer allt närmare Broadway. Våren 2018 är det dags.

Arbetet med musikalen har pågått länge, men nu är planen för när den ska sättas upp färdig, uppger Disney enligt flera amerikanska medier. Alex Timbers kommer att regissera. Koreograf blir Peter Darling, som vunnit en Tony för Billy Elliot, och som just nu är delaktig i Broadway-showen Matilda.

Det exakta datumet är inte spikat men någon gång under våren 2018 är det dags. Sommaren 2017 hålls en testuppsättning, men inte i New York. Vilken stad det blir i är ännu inte klart.

Filmen "Frost" ("Frozen" på engelska) som bygger mycket fritt på HC Andersens "Snödrottningen" har gjort succé världen över sedan den släpptes 2013. Den vann en Oscar för bästa animerade film och också bästa originalsång för "Let it go".

Showen blir Disneys nionde på Broadway. Den mest berömda är "Lejonkungen" som i år firar 20 år och som fortfarande sätts upp. Även "Aladdin" går fortfarande att se.

Vem som ska spela prinsessorna Elsa och Anna, snögubben Olof för att inte tala om renen Sven återstår att se. Disney har ännu inte meddelat rollbesättningen.