Sport Nyheter Världen

Fuskande brevduvemästare bannlyst

En stormästare i brevduvesport har fuskat vid ett prestigefullt race. Han utesluts från alla framtida tävlingar. Arkivbild.
En stormästare i brevduvesport har fuskat vid ett prestigefullt race. Han utesluts från alla framtida tävlingar. Arkivbild.

Mästaren i brevduvesport Eamon Kelly har avslöjats med att fuska vid ett prestigefullt race.Nu är han bannlyst från alla framtida lopp.– Händelsen har svärtat ner tävlingen, säger Phillip Curtis på duvklubben National Flying Club.

Fusket gick ut på att Eamon Kelly registrerade 14 duvor för duvracet Tarbes Grand National. Men på tävlingens dag den 19 juli hade samtliga duvor bytts ut mot andra duvor, skriver BBC.

Motivet till varför den 52-årige britten fuskade är ännu oklart. Men i ett telefonsamtal med anrika klubben National Flying Club har han erkänt fusket.

– Jag blev frestad och föll. Det ett beslut som jag kommer att ångra för resten av mitt liv, säger han till The Sun.

Förutom avstängningen blir Kelly av med en vinstbil, en Ford Fiesta som har ett värde på över 90 000 kronor, samt en prissumma på drygt 14 000 kronor.

När anklagelserna blev kända i juli uttryckte Kellys kollega sin förtvivlan över det inträffade. Sedan dess har han vägrat att kommentera händelsen.

Ordföranden i National Flying Club, Phillip Curtis, konstaterar i ett uttalande:

– Det är en väldigt tragisk dag för brevduvesporten.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset