Nyheter Sverige

Fyra till sjukhus efter glömt ljus

Fyra personer på ett äldreboende i Göteborg fick föras till sjukhus efter en brand på söndagen. När räddningstjänst kom till platsen var det en fullt utvecklad brand i bottenvåningen och ett 20-tal personer fick evakueras.

– Det var en dramatisk insats. Man har fått använda stegbilar för att få ut de boende och personerna har fått använda andningsmasker, säger Mats Karlsson, räddningsledare på plats till gp.se.

Enligt polisen är den troliga brandorsaken ett kvarglömt ljus i en av lägenheterna.

Lägenheterna i den eldhärjade fastigheten hyrs av privatpersoner och det drivs ingen verksamhet i kommunal regi i huset. Hyresgästerna är äldre och flertalet av dem har hemtjänstinsatser, enligt ett pressmeddelande från stadsdelsförvaltningen västra Hisingen.

Av de 21 personer som bor i fastigheten är fyra förda till sjukhus.

– De som fördes till sjukhus hade andats in rök och uppgav att de hade svårt att andas, Men de är troligen inte allvarigt skadade, säger Christer Fuxborg, pressinformatör vid polisen region Väst.

De boende kommer att erbjudas plats på ett närliggande äldreboende eller att ta in på hotell. Stadsdelsförvaltningens krisstödsgrupp finns på plats för att ge samtalsstöd till de drabbade.