Sport

"Går in med inställningen att vinna"

Ola Lindgren.
Ola Lindgren.

Matematiken kan bli avgörande för en OS-kvalplats.En knapp förlust mot Spanien är dock inget Sverige kan planera för.– Vi måste gå in med inställningen att vinna, säger förbundskaptenen Ola Lindgren.

Sexmålsledning fram till slutskedet av den första halvleken. När OS-kvalmötet med Slovenien var över efter 60 minuter i Malmö Arena lyste det dock endast 24–23 till Sveriges favör på resultattavlan.

– Vi blev lite för ivriga i slutet av första halvlek och ville lite för mycket. Vi bjöd in dem i matchen igen. Det är det som ställer till det, säger Ola Lindgren.

Poäng ger OS-biljett

De slovenska spelarna firade OS-platsen redan efter förlusten mot Sverige, men säkrar den formellt först vid seger mot kvalgruppens stryklag Iran på söndagen. Sverige är 60 minuter från att få göra samma resa. Poäng mot Spanien i den avslutande matchen och OS-platsen är säkrad. Det kan till och med bli förlust – dock inte med mer än två mål.

– Det har man med sig, men det är inget man kan lägga upp spelet på, säger förbundskaptenen.

Han tyckte att högernian Kim Andersson, målbäst med Jim Gottfridsson på fem fullträffar, stundtals fick ta för mycket ansvar. Mot Spanien vill han att fler spelare kliver fram.

– Vi måste ha en bra defensiv och sedan bör vi bli lite farligare på andra positioner. Vi lade över lite för mycket på Kim, säger Lindgren.

Mindre än ett dygn efter det tuffa och fysiska mötet med Slovenien väntar Spanien, som snarare fick ett träningspass än en riktig match när Iran besegrades med 14 bollar på lördagen. Lindgren och förbundskaptenskollegan Staffan Olsson gick runt på få spelare mot Slovenien.

– Klart att man kanske alltid kan vara efterklok. Jag tycker inte att matchbilden var sådan att den passade någon av de andra spelartyperna heller. Den blev väldigt fysisk, säger Lindgren.

"Ett lagarbete"

Lindgren tror dock att Sverige kommer att vara laddat fysiskt för mötet med Spanien.

– Det är 60 minuter och om det är så har vi spelare på bänken att kasta in. Det är hela tiden ett lagarbete för 16 spelare som gäller. Sedan får vi se om det blir en minut eller om det blir 15 minuter, men det är tiden som man är på banan som räknas, säger Ola Lindgren.