Sport

Gåsolycka kunde ha krossat OS-dröm

Stefan Nilsson kan skratta åt gåsincidenten idag.
Stefan Nilsson kan skratta åt gåsincidenten idag.

Det är en av idrottshistoriens märkligaste skador, och det är lätt att fnissa åt den nu efteråt.Där och då hade medaljhoppet Stefan Nilsson lätt att hålla sig för skratt.– Jag låg på sjukhus i elva dagar, så det var ju inte så roligt kanske. Med facit i hand så blev det rätt så komiskt, säger han efter gåsincidenten.

Det var när han var ute och jagade som olyckan var framme.

Han sköt en gås, men den föll ner så olyckligt att den med full kraft landade "bak vid magen" – och krossade mjälten.

– Först när jag kom in på akuten så undrade de om jag var riktigt nykter när jag sa de måste kolla upp nåt för jag har blivit träffad en gås. De sa bara "sätt dig ner och vänta så kommer vi och tittar på det sen". Sen funkade det bra, när de väl uppdagade problemet. Det var ju en riktig konstig olycka.

TT: Har du fått många gliringar av kollegorna och konkurrenterna?

– Marcus (Svensson) sa att det var tur att det var jag som sköt, för jag skjuter så dåligt. Hade det varit han så hade han träffat ännu längre bort, och då hade det blivit en ännu större smäll, säger Nilsson.

– Men det är klart många har undrat vad f-n det är som hänt, det har ju till och med stått i tidningarna i Finland. En spräckt mjälte är inte att leka med.

TT: Vad sa de när du kom in på sjukhuset?

– Tre olika läkare frågade om jag ville berätta nånting för dem, jag förstod inte vad de menade. De ville veta om jag undanhöll något, om jag hade blivit misshandlad. Men det var ju som det var. Det var ju en gås som hade träffat mig lite illa, riktigt oturligt.

TT: Är du frisk nu?

– Ja ja. Helt återställd.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset