Sport

Göransson nära full pott i STCC

Richard Göransson vann det första racet och kom tvåa i det andra på Mantorp.
Richard Göransson vann det första racet och kom tvåa i det andra på Mantorp.

Det var regnet som avgjorde på Mantorp.Robert Dahlgren fick kliva upp överst på pallen sedan motståndarna halkat av till höger och vänster.– Otroligt skönt, säger han och skiner som solen mot den tunga kvällshimlen.

Regnet vräkte ner inför kvällsracet på Mantorp. Just före starten av det andra heatet blev det uppehåll. Men banan var våt och hal. Och det kom att prägla loppet.

Björn Wirdheim var ute i naturen både en och två gånger.

På elfte varvet gled ledaren Daniel Haglöf ut i gröngräset.

Två varv senare följde Rasmus Mårthens efter.

Och kort därefter fick prins Carl–Philip besöka en sandfålla.

Bäddade för Dahlgren

Det bäddade för Robert Dahlgren, som kunde gå upp i täten och sedan säkert ta sig i mål.

– Jag var taggad för racet. Vi hade hittat och korrigerat ett fel på bilen, säger Robert Dahlgren. Nu funkade det trots 60 kilos straffvikt i baksätet.

Tätt efter honom kom segraren i första heatet Richard Göransson.

– Jag startade sist och körde upp till andra plats, det får man vara nöjd med, säger Göransson.

Annars var mycket fokus på STCC-debuterande Björn Wirdheim i Flash Engineering. Poleposition i första heatet, tvåa till slut efter en dramatisk omkörning. Och i det andra heatet sladdade bilen. Men efter en uppåkning blev det ändå en fjärdeplats.

– Hade jag inte kommit ut på kanten och fått sladd hade jag nog vunnit heatet, säger han till TT. Jag hade bara långsammare bilar framför mig.

Polestar Cyan Racing fortsätter att dominera STCC och Dahlgren och Göransson rycker nu i sammandraget.

– Det är näst intill en optimal helg för mig, myser Göransson. Två fullpoängare och en andraplats, säger han och syftar på att man också får poäng för kvalet.

Prinsen kom sist

Också Prins Carl-Philip gjorde säsongsdebut. Utan att riktigt få till det. En sammanstötning och en avåkning gjorde att han hamnade sist bland bilarna som tog sig i mål i andra heatet.

Den omvända startordningen i andra heatet bäddar för rolig racing. Omkörningar och kamp efter banan. Jämfört med det första är det som natt och dag.

Under det första racet skedde totalt fyra omkörningar på 25 varv. Två innan första kurvan, den tredje på det 21:a varvet. Bilarna körde som på parad. Sådan racing lockar ingen publik.

Nästa lopp körs på klassiska Anderstorp den 18 och 19 juni. Mitt under fotbolls–EM.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset