Sport

Göteborg överklagar knallskottdomen

IFK Göteborgs sportchef Mats Gren. Arkivbild.
IFK Göteborgs sportchef Mats Gren. Arkivbild.

IFK Göteborg överklagar domen efter den avbrutna skandalmatchen mot Malmö FF.– Vi har bestämt oss för att överklaga på vissa grunder, säger IFK:s sportchef Mats Gren.

Mats Gren är fåordig om beslutet, när han ger besked om överklagandet strax efter torsdagskvällens allsvenska match mot Norrköping.

– Vi har haft en process över ett längre tag och vi har fram till klockan tolv i natt då vi ska vara inne med det, säger han och hänvisar i övrigt till ett uttalande på fotbollsklubbens hemsida.

I uttalandet poängterar Gren att klubben fördömer knallskottet som kastades in på plan, men tillägger:

"Samtidigt är regelverket tydligt med att fotbollsmatcher ska avgöras på plan. Vi anser att matchen, enligt det regelverk som finns, skulle återupptagits och det är anledningen till att vi går vidare med ärendet".

Malmö FF tilldömdes segern med 3–0 efter matchen den 27 april, som bröts efter 77 minuter sedan ett knallskott hade kastats ner mot MFF-avbytaren Tobias Sana och den assisterande domaren Mathias Klasenius.

Enligt Svenska fotbollsförbundets disciplinnämnd är det klarlagt att det var en Göteborgssupporter som kastade in knallskottet. Därför fanns enligt nämnden inga skäl att frångå huvudregeln om en 3–0-seger för motståndarlaget.

Vad IFK Göteborg hoppas på med sitt överklagande vill Mats Gren inte svara på.

– Det är inte upp till mig, det får besvärsnämnden ta ställning till, säger Gren.