Sport

Galen tillställning på Östgötaporten

Regerande mästarlaget IFK Norrköpings Nicklas Bärkroth jublar efter 1–1-målet hemma mot nykomlingen Östersund i en match som slutade 3–3.
Regerande mästarlaget IFK Norrköpings Nicklas Bärkroth jublar efter 1–1-målet hemma mot nykomlingen Östersund i en match som slutade 3–3.

Två mål hittills i allsvenskan. Östersundsanfallaren Saman Ghoddos dubblade sin allsvenska målskörd – och chockade IFK Norrköping.– Som offensiv spelare är det alltid skönt att göra mål, sade poängfixaren efter 3–3 borta mot IFK Norrköping

Som slutresultatet tydligt antyder var det allt annat än en defensiv tillställning på Östgötaporten. Matchbilden svängde fram och tillbaka likt en kattunge som fått siktet på ett rörligt jaktbyte.

Matchen mellan de regerande mästarna IFK Norrköping och nykomlingen Östersund var dock allt annat än kattens lek med råttan.

– Vi har ändå haft spelet mot varenda lag i serien. Det är inte många lag som kan komma hit och få ett kryss, sade Saman Ghoddos.

Den tidigare Syrianskaspelaren gjorde sitt bästa för att störa det Champions League-kvalande hemmalaget.

Skönt kvitto

Och gjorde det med framgång. Två gånger om hittade han kvitteringar i den andra halvleken.

Två mål som inte bara ordnade en tung poäng för den kaxiga nykomlingen.

Utan också gav Ghoddos ett skönt kvitto.

– Som offensiv spelare är det alltid skönt att göra mål, speciellt när man haft det lite svårt ett tag.

Även Östersundstränaren Graham Potter var, av förklarliga skäl, belåten med sin anfallares insats.

– Han har haft lite otur på den fronten så det var skönt att han kunde sätta avtryck. Han är ju en spelare med kvalitet, det är en sak som är säker, sade den brittiske tränaren.

Ghoddos låg även bakom Östersunds första mål i matchen, när han ordnade den straff som Brwa Nouri förvaltade till en tidig 1–0-ledning. Brwa Nouri skulle dessutom få chansen från straffpunkten igen vid ställningen 2–2 i den andra halvleken.

Ett Andreas Vaikla-ben var dock i vägen då.

Underkänt försvar

Likväl kunde Norrköpingstränaren Jens Gustafsson konstatera att hemmadefensiven som helhet var långt ifrån godkänd.

– Om man släpper in tre mål på hemmaplan så förtjänar man oftast inte att vinna, och det gjorde vi inte heller, sade Gustafsson, som efter att ha inlett sin tid i Norrköping med två bortamatcher gjorde sin första match som IFK-tränare på hemmaplan.

Även Norrköpingsnyförvärvet David Moberg Karlsson gjorde sitt första framträdande på nya hemmaarenan.

– Jag är otroligt glad och stolt att ha debuterat, sade Moberg Karlsson, även om han precis som sin manager inte var helt nöjd med resultatet.