Nyheter Världen

Gav bort dotter för pengar

Den sexbrottsmisstänkte Lee Kaplan levde med tolv flickor i ett hus i den lilla staden Feasterville i Pennsylvania.
Den sexbrottsmisstänkte Lee Kaplan levde med tolv flickor i ett hus i den lilla staden Feasterville i Pennsylvania.

I sitt hus i Pennsylvania levde 51-årige Lee Kaplan med tolv flickor.En av dem fick han till skänks av ett föräldrapar, som tack för att ha hjälpt till vid en fastighetsaffär.Det omskakande fallet uppmärksammas stort i USA.

Grannarna i den lilla staden Feasterville hade sett små ansikten titta ut genom fönsterglasen, men aldrig vetat vilka de var. Tillfrågad svarade Lee Kaplan att han levde ensam.

Till slut fick grannen Jen Betz nog och ringde polisen.

– Det var en instinkt, jag stod inte ut med en till sommar när alla egentligen ska vara utomhus, säger hon till den CBS-anknytna kanalen KYW-TV.

I torsdags gick polisen i in huset och fann tolv flickor, i åldrarna sex månader till 18 år. Ingen med någon form av id-handling. Ingen inskriven i skolan.

Kollade på nätet

Lee Kaplan säger sig vara pappa till två av barnen. Mamman ska vara den äldsta flickan, en 18-åring, som flyttade in hos honom som 14-åring.

Föräldrarna till flickan har berättat för polisen att de var på väg att förlora sin gård när Kaplan plötsligt dök upp som en räddande finansiell ängel och klarade dem från att ruineras.

Därför fick Kaplan den då 14-åriga dottern.

Pappan trodde att det var lagligt efter att gjort efterforskningar på nätet, enligt polisen.

Sexuella övergrepp

Lee Kaplan och flickans föräldrar misstänks för flera brott, bland annat sexuellt övergrepp, medhjälp till det och för att ha utsatt barn för fara.

Föräldrarna är skrivna på en adress i Quarryville, men enligt polisen verkar de ha bott hos Kaplan en tid.

Paret hävdar att övriga nio flickor, förutom 18-åringen och hennes två barn, är deras. Men det finns inte födelseattester eller socialförsäkringskort som styrker det, uppger CBS.

För polisen återstår, bland mycket annat, att utreda hur Kaplan och föräldraparet fick kontakt med varandra.

Barnen är omhändertagna av de sociala myndigheterna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset