Sport

Gefle mållöst än en gång

Gefles tränare Roger Sandberg.
Gefles tränare Roger Sandberg.

Ny förlust för nästjumbon (0–4), tredje raka matchen utan mål framåt och fans som skrek på Roger Sandbergs avgång. Då fick Gefletränaren stöd av kollegan i Örebros:– Gefle var jävligt bra i första halvlek. Vi kom undan med blotta förskräckelsen där, säger Alexander Axén.

Örebro åkte hem med fyra fina mål, tre vinstpoäng och en befäst tredjeplats i tabellen att bygga vidare på.

Skillnad det mot Gefle som bara inte kan få in bollen i mål just nu.

– De är överallt, vinner många dueller och jobbar metodiskt med sitt anfallsspel så det blev jobbigt för oss, konstaterade Örebrotränaren Alexander Axén.

Vid hans sida satt Roger Sandberg och funderade på hur en positiv känsla med bara ett måls underläge i paus återigen vändes till ett ras i andra halvlek. Bara en och en halv minut efter halvtidsvilan gjorde Logi Valgardsson sitt första allsvenska mål när han krutade in 2–0.

– Vi blir påverkade onekligen. Det märks att spelarna blir lite tyngda och stressade. Det blir en väldig uppförsbacke mentalt, säger Sandberg.

TT: Fansen ropade Avgå Sandberg under slutet av matchen?

– Jag har full förståelse för att det blir reaktioner under en sån här period. Det är inga konstigheter så vad ska jag säga?

Traditionen bruten

Gefle har av tradition varit hemmastarka och har de tre senaste åren tagit drygt två tredjedelar av sina poäng på hemmaplan. I år har man endast tagit två poäng, via två oavgjorda matcher, på de fem första hemmamatcherna.

Få insläppta mål har också varit ett adelsmärke. Men inte i år då Gefle i och med Maic Semas styrning till 4–0 har släppt in 26 mål totalt.

Lägg till det endast en enda seger – Sundsvall borta i andra omgången – trots att Sandberg vridit och vänt på alla verktyg ett antal gånger. 

– Det är fullt fokus på nästa match. Inga undanflykter, inget fokus på det vi inte kan påverka utan det vi kan påverka är vår träning i vardagen och förberedelserna för nästa match, förklarade Sandberg.

Stöd av Axén

Och fick ännu mer stöd av Alexander Axén som minns förra året som inleddes blytungt men avslutades med en remarkabel vändning som placerade Örebro på en slutlig sjätteplats.

– De ska fortsätta tro på det de gör. Inte förändra och försöka spela något annat spel eller byta spelsystem utan försöka ge en elva förtroendet. Det var så vi gjorde. Sedan fick vi in tre spelare, under sommaren, vilket naturligtvis också förändrade saker, säger Axén.