Sport

Gefle ordnade sen kvittering

Helsingborgs Jordan Larsson svarade för 0–1.
Helsingborgs Jordan Larsson svarade för 0–1.

Jordan Larsson fick växa in i allsvenskan förra året. Nu tros han ta klivet och visst visade 18-åringen vägen direkt när Helsingborg tog en poäng borta (1–1) mot Gefle i premiären.– Jag har mina mål och ambitioner, så det är skönt att börja med mål på en gång, säger jättetalangen med ett brett leende.

Att förväntningarna utifrån är skyhöga verkar han inte bry sig om.

Men hur många mål han tänker sig göra vill han vänta med att tala högt om. Det får vara lite hemligt så här i början av karriären.

– Exakt! Jag kommer inte sätta för hög press på mig själv. Jag går ut och spelar fotboll och gör det jag är bra på, så får vi se sedan hur det blir, säger Jordan Larsson.

Passivt Gefle

I Gefle blev det i alla fall både mål av honom själv och poäng till laget.

Helsingborgstränaren Henrik Larsson hade visserligen mest pratat om "laget" och "jobba hårt" i media inför matchen men också om att våga ta chanserna när de kommer.

De orden tog laget och inte minst Jordan Larsson till sig – till en början.

Jobbade lugnt och metodiskt, hittade och utnyttjade raskt luckorna hos ett lite väl defensivt, ja snudd på passivt, Gefle i första halvlek.

När Adam Eriksson i nionde minuten – med precision – skickade in bollen i Gefles straffområde mötte Jordan Larsson upp med en perfekt nickskarv ner i ett av hörnen (0–1).

– Skönt! Som anfallare vill man ju alltid göra mål och det är klart att man vill ha tre poäng med sig från den här matchen efter vår första halvlek. Man får kanske inte vara nöjd men ändå ta med sig den poängen vi tar och spelet som vi har i första, analyserar Jordan Larsson.

"Stor skillnad"

För om gästerna hade första halvlek ägde Gefle den andra.

Ett snack i paus om att spela mer aggressivt när man har bollen gav vändningen:

– Ja vi snackade om det i halvtid, sedan släpper vi lös och spelar vår fotboll i andra. Det blir en riktigt stor skillnad. Vi sa att vi ska vinna våra närkamper och det tycker jag vi gör på ett bra sätt. Det är som dag och natt om man jämför första och andra halvlek, konstaterar nyförvärvet Simon Skrabb, som i höstas bjöd på årets mål för Åtvidaberg, mot Gefle, just på Gavlevallen.

Nu kvitterade Skrabb i 79:e minuten för Gefle genom att styra in den boll som Johan Bertilsson skickade in i målområdet.

– Målet är helt "Berras" förtjänst, det var bara att rulla in bollen. Det var jätteskönt att få göra mål och springa fram till Geflefansen och fira. Jag har ännu inte spelat en tävlingsmatch på Gavlevallen utan att göra mål, jag hoppas det håller i sig.