Metro Sport Fotbolls-EM 2016 Sport Fotbolls-EM i Frankrike

Giggs: "Jag är otroligt stolt"

Ryan Giggs. Arkivbild.
Ryan Giggs. Arkivbild.

Ryan Giggs vann det som gick att vinna under sin långa karriär i Manchester United.

Som lagkapten för Wales landslag fick han dock aldrig uppleva några stora framgångar, men han är fylld av beundran för vad hans landsmän uträttat i Frankrike.

– Jag är otroligt stolt, säger Ryan Giggs.

För första gången på 20 år har ett brittiskt lag nått ända fram till semifinal i ett fotbollsmästerskap.

"Are you watching, England?", sjöng supportrarna när Wales sensationellt tog sig till semifinal efter 3–1 mot Belgien. Ryan Giggs följde matchen som expert i tv-kanalen ITV.

– Det här är det största som hänt walesisk fotboll. Att få ett lag som är rankat tvåa i världen att se helt ordinärt ut och till slut vinna komfortabelt är otroligt imponerande, sade Ryan Giggs.

– Wales var det bättre laget offensivt, defensivt, de vann närkamperna och var bekväma med allt de gjorde.

64 landskamper

Nu 42-årige Ryan Giggs spelade 64 landskamper för Wales och är den spelare som vunnit flest titlar i Manchester Uniteds historia. Han spelade 963 matcher och tog hem 35 titlar för United innan han avrundade spelarkarriären och blev assisterande tränare till först David Moyes och sedan Louis van Graal.

Men någon fortsättning i klubben blir det inte tillsammans med nye coachen José Mourinho.

Slutar i United

Efter 29 år i klubben tackar han för sig.

"Känns som rätt tillfälle och även om jag inte har några omedelbara planer på att ge mig in som manager eller liknande nu är det där jag vill vara", säger han till klubbens webbplats.

"Det är extremt svårt att säga farväl efter 29 år. Jag har älskat varje minut både som spelare och assisterande tränare. Det är dags för ett nytt kapitel och en ny utmaning. Jag är exalterad – och har haft den bästa läroperioden till att bli manager man kan tänka sig".

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset