Nöje Musik

Gina och Schyffert stal showen

Programledarna Henrik Schyffert och Gina Dirawi under repetitionerna inför Melodifestivalens tredje deltävling i Norrköping.
Programledarna Henrik Schyffert och Gina Dirawi under repetitionerna inför Melodifestivalens tredje deltävling i Norrköping.

Om förra veckan bjöd på ett visuellt fyrverkeri var det desto mer återhållet på scenen under Melodifestivalens genrep i Norrköping på fredagen. In trädde Gina Dirawi och Henrik Schyffert som stal showen.

Under förra veckans andra deltävling stod schlagerspjällen på vid gavel. Det var laser, projektioner och skuggteater. I Norrköping blir det en återgång till mer klassiska nummer med fokus på sång och dans.

Fredagens publika genrep visade upp ett startfält som är aningen blekare i flera avseenden. Få proffstyckare på plats tror att någon av veckans artister kommer att ha något att göra med slutstriden i finalen.

Som enda klar favorit inför lördagens avgörande står Oscar Zia, flickfavoriten, som återvänder till Melodifestivalen med en mörk ballad. Han vann stort bifall från publiken i Himmelstalundshallen, trots att hans nummer egentligen är gjort för att fungera som en musikvideo när det sänds i tv.

I avsaknad av stora fixstjärnor stal programledarna Gina Dirawi och Henrik Schyffert showen. Gina tvingades ju dra lasset själv i Malmö sedan Charlotte Perrelli blivit degraderad till gästartist.

– Det blir sång, dans, nummer och skämt, sade Gina Dirawi till TT inför genrepet i Norrköping.

Ja, det blev det.

Janerik Henriksson/TT
Henrik Schyffert och Gina Dirawi stjäl showen i Norrköping, enligt TT:s utsände.
Janerik Henriksson/TT
Oscar Zia framstår som en favorit bland artisterna efter fredagens repetitioner.
Janerik Henriksson/TT
Programledaren Henrik Schyffert bjöd på en hel del barnförbjudna skämt under repetitionerna i Norrköping.
Janerik Henriksson/TT
Sigrid, som gjorde ett bejublat framträdande under Melodifestivalen 2014, gör comeback i år. Under repetitionerna passade hon på att åldershåna Henrik Schyffert.