Nyheter Världen Sverige

Gisslanförhandling i Mali nära

I slutet av förra året publicerades en video där svenske Johan Gustafsson, som varit kidnappad i Mali i drygt fyra år, framträder. Arkivbild.
I slutet av förra året publicerades en video där svenske Johan Gustafsson, som varit kidnappad i Mali i drygt fyra år, framträder. Arkivbild.

Förhandlingar om ett eventuellt frigivande av svenske Johan Gustafsson i Mali kan vara nära.På onsdagen hoppas en hjälporganisation få träffa medlare.

Den sydafrikanska hjälporganisationen GIft of the Givers (GOTG) är på plats i Mali för att försöka förhandla om ett eventuellt frigivande av den kidnappade Johan Gustafsson och hans sydafrikanske medfånge Stephen McGowan.

– I morgon, onsdag, hoppas vi kunna möta medlare och skicka budskapet att vi vill prata igen med al-Qaida, säger Imtiaz Sooliman, ordförande i GOTG, till TT.

Organisationen ska också kontakta klanledare och religiösa ledare i området och försöka få till möten med dem.

– Det tar ungefär två–tre dagar att nå dit genom öknen. Vi vill fråga om de kan ha någon påverkan för att försöka få gisslan släppt, säger Imtiaz Sooliman.

Han berättar att medlarna vet om att organisationen ska komma, att de är redo att ta emot, samt att den även vill träffa ledare i området.

– Det har medlarna inga problem med, säger Imtiaz Sooliman.

Det har också ryktats att en ny gisslanvideo har gjorts, men den har inte organisationen sett.

– För tio dagar sedan sade medlare att en ny video skulle släppas, men inte när eller vad den innehåller, säger Imtiaz Sooliman.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset