Nyheter Sverige

Glassburgaren är här!

Lemoncurd, kaksmulor och blåbärssylt är några av de toppings som finns.
Lemoncurd, kaksmulor och blåbärssylt är några av de toppings som finns.

När du precis har slickat rent fingrarna efter den sista flottiga tuggan hamburgare, vad passar då bättre än en glassburgare?

För drygt en vecka sedan hade glassburgaren premiär på stockholmshotellet Scandic Malmen. Efter en av kockarnas utflykter till Sicilien följde inspirationen med tillbaka, och nu har sötsaken alltså landat i Stockholm, vilket stockholmdirekt var först med att uppmärksamma.

– Vi drog på djungeltrumman litegrann, säger sales manager på Scandic Malmen om lanseringen.

– Det har ju inte varit superglassväder ska man ju ärligt säga, men den har mottagits väl, det är som en lyxigare variant av en Sandwich med toppings som varierar från dag. Vi kan vara kreativa och testa oss fram lite, vad som funkar bäst.

Glassen, som läggs mellan ett lite sötare briochebröd, har gjort med bland annat lemoncurd, maränger blåbärssylt, Nutella, coco pops och kaksmulor.

Vulkanpizzan från Piteå gör succé på nätet

Snart kommer sommarvärmen