Sport

Golfprofil sågas – och fler OS-nobbar

Adam Scott. Arkivbild.
Adam Scott. Arkivbild.

Australiern Adam Scotts beslut att nobba OS-spel i sommar får nu skarp kritik.– Att spela för ditt land är mycket större än att spela för dig själv, säger golflegendaren Jack NicklausOch Scotts nej följs nu av ett nytt tungt OS-avhopp.

Sydafrikanen Louis Oosthuizen, British Open-mästare 2010, meddelar via sitt managementbolag att han inte ställer upp i OS efter att "noga ha övervägt situationen med familjen och spelschemat".

"Jag har alltid representerat Sydafrika med stolthet och jag tog beslutet med stor tvekan", säger han.

Världssjuan Scott motiverar sitt val med att hans tävlingsschema är för späckat för att även klämma in tävlingen i Rio de Janeiro. Det köper inte landsmaninnan och den förra storsimmaren Dawn Fraser.

"Bra gjort Adam, att välja bort ditt land så att du kan fylla ditt eget schema", skriver den fyrfaldiga OS-guldmedaljören syrligt på Facebook.

"Hur mycket pengar behöver du i ditt liv... Jag försöker att få pengarna att räcka som 78-åring men jag är en väldigt stolt australier".

Golf är med på OS-programmet för första gången i modern tid. PGA-mästerskapen har därför flyttats och blir den andra majorn under juli, två veckor efter British Open, i ett späckat program.

Tidigare har Vijay Singh, golfveteran från Fiji, meddelat att han inte åker till OS av rädsla för zikaviruset.