Nyheter Sverige

Gothia Cup-ledare överklagar domen

Gothia Cup-ledaren och hans advokat Fredrik Engström överklagar den fällande domen. Den dömda mannen syns inte på bilden. Arkivbild.
Gothia Cup-ledaren och hans advokat Fredrik Engström överklagar den fällande domen. Den dömda mannen syns inte på bilden. Arkivbild.

Den 36-årige ledaren för ett utländskt Gothia Cup-lag överklagar domen på två månaders fängelse för sexuella ofredanden av tre tonårsflickor.

– Vi lämnar in ett överklagande under fredagseftermiddagen. Vi önskar i första hand att åtalet ogillas och i andra hand att påföljden lindras, säger mannens försvarare Fredrik Engström.

Förutom fängelsestraffet dömdes mannen av Göteborgs tingsrätt att betala 11 200 kronor till var och en av flickorna. Det fanns en skiljaktig mening i domstolen, där tingsrättens ordförande hade velat se villkorlig dom och inga böter.

Enligt åtalet begicks brottet i vimlet i samband med invigningen av Gothia Cup den 18 juli. Vittnen har uppgett att han bland annat pussade och tafsade på flickorna. En polis som uppmärksammade flickornas rop på hjälp kom till undsättning.

Under rättegången har 36-åringen medgett att han befann sig på platsen, men han har förnekat brott.

– Vi hoppas på en skyndsam handläggning av överklagandet. Min klient upplever det självklart oerhört påfrestande att sitta häktad, säger Fredrik Engström.

Det utländska lag mannen var ledare för uteslöts ur Gothia Cup-turneringen efter händelsen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset