Sport

Gottfridsson: "Jag kommer att orka"

Jim Gottfridsson under matchen mot Slovenien.
Jim Gottfridsson under matchen mot Slovenien.

Mindre än ett dygn efter den tuffa matchen mot Slovenien väntar EM-finalisten Spanien.60 minuter handboll som avgör om Sverige når OS i Rio de Janeiro.– Jag kommer att ge 100 procent och jag kommer att orka, säger Jim Gottfridsson.

Återhämtning. Påfyllning av kolhydrater. Cykla bort slaggprodukter. De svenska handbollsherrarna går en kamp mot klockan för att hinna bli fräscha till söndagens avslutande OS-kvalmatch mot Spanien – som har avkast i Malmö Arena lite mer än 20 timmar efter den hårda segermatchen (24–23) mot Slovenien.

"Inte så trött"

– Hade någon frågat mig för fem år sedan om jag ville spela en avgörande match för att ta Sverige till Rio hade jag gjort det alla dagar i veckan. Jag kommer att ge 100 procent och jag kommer att orka. Det vill jag lova, säger mittnian Jim Gottfridsson.

– Just nu känner jag mig inte så trött. Vi har ett bra medicinskt team som sköter allt. Jag tror att vi kommer att vara väl förberedda, säger Flensburgsspelaren.

Gottfridsson missade EM i Polen i januari när mästerskapsåttan Sverige säkrade platsen i OS-kvalet. Då var 23-åringen ännu inte spelklar efter sin tredje fraktur i ett mellanfotsben på ett och ett halvt år. Mot Slovenien var han målbäst i blågult tillsammans med Kim Andersson på fem fullträffar.

– Det här är första matchen sedan i oktober månad där jag spelat en hel match. Med facit i hand är jag faktiskt väldigt nöjd, säger han om sin egen insats.

"Spela lite utan press"

Favoritskapet inför den avgörande kvalmatchen lägger Gottfridsson gärna över på Spanien.

– Så kan vi spela lite utan press. Spanien har kanske inte spelat helt lysande denna helg, det lilla jag sett. Men det är ett väldigt individuellt duktigt lag och det kommer att bli en väldigt tuff match, säger Gottfridsson.