Sport

Grönberg gav Leksand hoppet åter

Martin Grönberg. Arkivbild.
Martin Grönberg. Arkivbild.

Noll mål på två matcher och en till synes hopplös uppgift att försöka vinna borta mot Modo i den tredje matchen i ishockeyns SHL-kval.Då visade vårens comeback-gäng Leksand att laget inte har gett upp – Martin Grönberg sköt 2–1 i förlängningen och reducerade till 1–2 i matcher.

Noll mål framåt och nio bakåt och stundtals totalt utspelat. Läget inför skärtorsdagens match i Örnsköldsvik var desperat. Men som så många gånger tidigare den här säsongen sprattlade Leksand till när det gällde som mest.

Knappt tre minuter in i mittperioden gav Alexander Ytterell ledningen med 1–0, ett mål som innebar att Modo-målvakten Adam Reideborns nolla höll i drygt sju perioder.

Modos JVM-spelare Victor Olofsson utjämnade 16.25 in i mittperioden och i tredje perioden hade båda lagen gott om chanser att avgöra.

Men matchen gick till förlängning, där det emellertid dröjde blott 1.09 innan Martin Grönberg avgjorde.

– Vi sa att vi har en hjälte här inne och i dag var det jag som lyckades snubbla in den, sade Grönberg till C More om snacket i omklädningsrummet före förlängningen.

Leksands seger innebär att laget reducerade till 1–2 i matcher. Första lag som tar fyra segrar säkrar spel i SHL i höst.

Nästa match spelas i Leksand på lördag.