Nyheter Sverige

Granathäktad misstänks för flera rån

Advokat Clea Sangborn och den misstänkte 19-åringen vid häktningsförhandlingen i oktober. Arkivbild.
Advokat Clea Sangborn och den misstänkte 19-åringen vid häktningsförhandlingen i oktober. Arkivbild.

Den 19-åring som misstänks ha slängt en handgranat mot en polisbuss kommer även att åtalas för tre rån, enligt åklagaren. Vid två av rånen avlossades skott.

I slutet av augusti kastade flera personer sten mot polisen, och någon anlade även en brand vid polisstationen i Tumba söder om Stockholm. Oroligheterna kulminerade i att någon kastade en skarp handgranat mot en polisbuss där fyra poliser satt.

En 19-årig man är häktad för attacken och nu riktas ytterligare misstankar mot honom.

– Förutom mordförsök kommer jag åtala honom för två grova rån, ett rån av normalgraden och grovt vapenbrott, säger åklagare Stefan Creutz till TT.

Mannen misstänks ha deltagit i två rån mot närbutiker i oktober. I samband med rånen avlossades skott.

– Jag påstår inte att han skjutit, men den revolver jag påstår användes hittades i en garderob han disponerar, säger Creutz.

Det tredje rånet mannen eventuellt kommer åtalas för rör ett personrån. Åklagaren väntas åtala ytterligare åtta personer för inblandning i rånen.

– Min klient förnekar brott. Han säger att han inte kastat någon handgranat mot någon polisbuss. När det gäller rånen vill jag inte svara på det nu men han kommer att ha en inställning, säger advokat Clea Sangborn, som företräder mannen, till TT.

Åtal väntas inom kort.