Sport

Granqvist: "Det är bra konkurrens"

Mittbacksgeneralen Andreas Granqvist spelade 90 minuter mot Slovenien – med två olika mittbackar bredvid sig.– Det är bra konkurrens, sade 31-åringen efter den mållösa matchen.

Krasnodar-mittbacken Andreas Granqvist ses som given i det svenska mittlåset när Sverige den 13 juni spelar EM-premiär mot Irland i Paris. Frågan är vem han får bredvid sig? Under första halvleken mot Slovenien på Swedbank Stadion hade han Benficaspelaren Victor Nilsson Lindelöf, liksom i träningslandskamperna mot Tjeckien och Turkiet, vid sin sida.

– Det fungerade bra. Jag tror att det var tredje matchen jag spelade med honom, och det fungerar bättre och bättre. Vi känner varandra bra, sade Granqvist.

"Annan typ av spelare"

I andra halvlek klev Pontus Jansson in i mittlåset och Nilsson Lindelöf fick agera högerback.

– Han (Jansson) gör det bra. Han är en lite annan typ av spelare. Det fungerade bra.

I playoffmötena mot Danmark har Granqvist annars bildat mittbackspar med Erik Johansson – en hel match i Köpenhamn, och knappt 60 minuter i det första mötet på Friends. Mot Slovenien var det aldrig aktuellt att Johansson skulle spela eftersom FC Köpenhamns-mittbacken anslöt till EM-truppen först på måndagen.

– Det är bra konkurrens och vi får se vem som spelar här framöver, säger Granqvist.

Sloveniens bästa chans kom i den 35:e minuten när Roman Bezjak kom fri med Andreas Isaksson i Sveriges mål.

– Det blev en liten miss där. Victor försöker gå upp i duell, men skarvar den före, men jag försöker falla av men bollen går precis över mig. Jag tycker att Jimmy (Durmaz) gör det bra som kommer in och stör han. Jag tror att det är Jimmy som skjuter på hans smalben, så den går på Isaksson.

"Tuff startvecka"

Att den svenska truppen blev komplett först på måndagen kan ha påverkat insatsen mot Slovenien, tror Granqvist.

– Vi har inte haft fullt manskap på träningar och nu har vi fem gubbar på bänken. Det har varit en lite tuff startvecka, men nu är vi samlade hela gruppen och ser fram emot träningarna i Båstad.

På söndag väntar Wales på Friends – genrepet inför EM-äventyret i Frankrike.

– Nu är alla spelare här – så nu kan vi fokusera mer på Wales och mer taktisk träning, säger Andreas Granqvist.