Sport Sport-topp

Granqvist: Italien är storfavoriter

Andreas Granqvist.
Andreas Granqvist.

Efter EM-premiären mot Irland har Sverige nu på allvar börjat blicka fram mot nästa match mot Italien.– Det kommer bli en jättetuff match. Det är klart att de är storfavoriter, säger mittbacken Andreas Granqvist.

Granqvist var en av flera spelare som mötte pressen i Saint-Nazaire, med två dagar kvar till matchen mot Italien i Toulouse.

– Tittar man tillbaka på Danmarksmatchen (i playoff) så var de favorit och hade boll. Italien vill ha mycket boll och vi ska ligga rätt och utnyttja deras svagheter när de tappar bollen, säger "Granen".

Ett bevis på att en underdog kan ta poäng mot en på papperet bättre motståndare fick Sverige när Lars Lagerbäcks Island fixade 1–1 mot Portugal i går kväll.

– Det hade kunnat vara 5–0 till Portugal i paus men Island gjorde det bra, höll dem långt ifrån målet och fick ett bra resultat.

Albin Ekdal tror att det kan passa Sverige att slå ur underläge.

– Vi vet att vi kan göra mycket bättre än vi gjorde mot Irland. Vi går in och kör, vi är underdogs och har allt att vinna, säger han.

– Vi har kanske lite revansch att ta ut på oss själva och gentemot de svenska fansen.

Ekdal, som hoppade in mot Irland men säger att han hoppas få spela från start nu, tror dock inte att Italien kommer att underskatta Sverige.

– De vet att vi har "Ibra" där framme som har fullständigt massakrerat Serie A i flera säsonger.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset