Nyheter

Grillexperten: "Skippa marinaden"

Det finns bättre sätt att få till ett välgrillat kött än att marinera det, tycker Bo Masser på GillaGrilla.
Det finns bättre sätt att få till ett välgrillat kött än att marinera det, tycker Bo Masser på GillaGrilla.

Många väljer att lägga sitt kött eller sin fisk i marinad innan det är dags att lägga det på grillen. Helt fel, anser grillexperten.

Att lägga sitt kött i marinad innan det ska grillas är vanligt. Men Bo Masser, grillexpert på GillaGrilla i Västerås, som håller kurser och evenemang för grillentusiaster, menar att det inte alls är det bästa sättet.
– I marinad finns ofta något sött eller olja eller färska kryddor. Det bränner fast väldigt lätt och man får en bränd smak i stället så jag rekommenderar att först använda en tub med torkade kryddor eller bara salt och peppar och sedan pensla på en glace strax innan servering och sedan grilla kort på hög värme, säger Bo Masser.

► LÄS MER: Så blir vädret över långhelgen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa Kött