Nöje Musik Metro Music

Grillmästaren grillar i alla väder

Jessica Ortman vann årets upplaga av "Sveriges grillmästare". "Jag har fortfarande en nypa-mig-i-armen-känsla", säger hon. Pressbild.
Jessica Ortman vann årets upplaga av "Sveriges grillmästare". "Jag har fortfarande en nypa-mig-i-armen-känsla", säger hon. Pressbild.

I en glödhet final var det Huddingebon Jessica Ortman som tog hem segern som Sveriges grillmästare 2016. Hon beskriver sig själv som en riktig grillnörd. – När det är minusgrader kan man alltid lägga på julskinkan på grillen, säger hon.

I årets final av Grillmästarna återstod tre av de åtta deltagarna i kampen om titeln som Sveriges grillmästare: Anders Litzell från Gävle, Ben Game från Varberg och Jessica Ortman från Huddinge. Men det var 38-åriga Jessica Ortmansom imponerade mest på juryn.

– När jag stod där och de ropade upp mitt namn kändes det helt surrealistiskt. Jag har fortfarande en nypa-mig-i-armen-känsla, säger hon.

Att anmäla sig till programmet var något Jessica Ortman gjorde på ren impuls. Men hon trodde redan från början att hon skulle gå långt i programmet.

– Om jag ger mig in i en tävling så är det för att vinna.

Hon beskriver sig själv som en riktig grillnörd. Men grillningen är också ett sätt för henne att slappna av.

– Många tycker att grillning är en social grej, men när jag grillar är jag helt i min egen zon. Då får ingen prata med mig, säger Jessica Ortman.

Väder eller årstid spelar heller ingen roll när hon ska grilla.

– När det är minusgrader kan man alltid lägga på julskinkan på grillen.

Med den nyligen innehavda titeln som Sveriges grillmästare har Jessica Ortman startat upp en catering- och eventfirma på sidan av sitt heltidsjobb. Men hon tror inte att hon kommer att börja stå vid grillen på heltid.

– Jag tänker att jag kommer krydda vardagen med den här vinsten. Jag vill fortsätta behålla det roliga med grillningen, säger hon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset