Nyheter Sverige

Grovt misshandlad i hemmet av rånare

En man utsattes för synnerligen grova brott i sitt hem i Arjeplogs kommun. Arkivbild.
En man utsattes för synnerligen grova brott i sitt hem i Arjeplogs kommun. Arkivbild.

En äldre man rånades och misshandlades grovt i sitt hem i ett samhälle i Arjeplogs kommun. Efter en stor polisinsats har en misstänkt man gripits och anhållits.

– Det finns specifika detaljer som är allt annat än roliga och det finns goda anledningar till att vi är förtegna, det är mycket utredningsåtgärder som kvarstår, säger Markus Holmberg, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral i Region Nord, till TT.

Det var på söndagsmorgonen som den äldre mannen själv ringde och larmade om överfallet. Han berättade att en man hade trängt in i hans hem och misshandlat honom med "tillhyggen", enligt polisen.

Efter det blev den äldre mannen bunden och gärningsmannen tvingade till sig nycklar till ett vapenskåp och stal sedan vapen därifrån.

Under rånet blev mannen misshandlad, bland annat mot huvudet.

– Målsägande har utsatts för grovt våld och andra gärningar av synnerligen grov karaktär, säger Markus Holmberg.

Den äldre mannen fördes till Sunderby sjukhus och Norrbottens läns landsting bekräftar för TT att mannen har tagits emot och att han har flera frakturer i ansiktet.

Under söndagen genomförde polisen en stor insats i sökandet efter gärningsmannen, med bland annat hundförare och helikopter.

Vid 20-tiden meddelade polisen att en person hade gripits och anhållits. Han är på sannolika skäl misstänkt för brotten mot den äldre mannen.

TT
Efter en stor polisinsats greps och anhölls en man, misstänkt för att ha rånat och misshandlat en man i Arjeplogs kommun.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset