Sport Fotboll

Guardiola till Manchester City

Pep Guardiola. Arkivbild.
Pep Guardiola. Arkivbild.

Pep Guardiolas mål var att ta över ett engelskt fotbollslag efter Bayern München.Nu är det klart att det blir Manchester City.

I december berättade spanjoren han att han tänkte lämna Bayern München när kontraktet går ut i somras och att han ville ha ett jobb i England. Efter en tids spekulationer om att Guardiola skulle ta över efter Manuel Pellegrini i Manchester City meddelade Premier League-klubben att det faktiskt blir så till nästa säsong.

Citys ledning säger i ett pressmeddelande att man av respekt för Pellegrini, spelarna och klubben valde att berätta om tränarbytet redan nu för att slippa mer spekulationer.

"Manuel (Pellegrini), som stödjer beslutet att offentligöra det här, är nu fokuserad på att uppnå säsongens mål", skriver City-ledningen.

Pep Guardiola har skrivit på för tre år. Han lämnar Bayern München efter tre framgångsrika år med ligatitlar både 2014 och 2015. Dessförinnan förde han Barcelona till tre ligatitlar och två Champions League-titlar.

Chilenaren Manuel Pellegrini, som kom till City för snart tre år sedan, blev den förste icke-europé att leda ett lag till en Premier League-titel, det var 2014. I år skulle det kunna bli ett andra ligaguld, City ligger just nu tvåa i tabellen. Pellegrinis manskap är också kvar i Champions League och i FA-cupen.