Metro Sport Fotbolls-EM 2016 Sport Fotbolls-EM i Frankrike

Guidetti bedrövad över bortdömt mål

John Guidetti lämnar Allianz Arena i Nice efter förlustmatchen mot Belgien med 0-1.
John Guidetti lämnar Allianz Arena i Nice efter förlustmatchen mot Belgien med 0-1.

Zlatan Ibrahimovics bortdömda mål väckte ilska och reaktioner redan ute på planen.

Efteråt också.

– Det är helt overkligt, säger John Guidetti.

Ibrahimovics fullträff blåstes bort för hög spark. Fel, enligt Guidetti.

– Jag trodde först att det blåstes för offside, men nu i efterhand är det helt overkligt. Det kostade oss förmodligen en åttondelsfinal.

– Det är så det är. Små marginaler.

Även Albin Ekdal är övertygad om att målet skulle ha godkänts.

– Jag såg det i efterhand och det är väldigt hårt bortdömt tycker jag. Försvararen sträcker ner huvudet och Berg träffar bollen, så jag förstår inte varför han dömer bort det. Jag tycker det var ett regelrätt mål, säger Ekdal.

Kunde ha vunnit

– Jag tycker vi gör en bra match. Vi möter ett väldigt bra lag. De får en del kontringar. De har en del chanser i första, men inga jättejättefarliga samtidigt som vi också har en del chanser. Vi fortsätter att stå upp i andra, vi har det bortdömda målet som jag tycker är mål. Och bud på fler mål. Så jag tycker det var en 50/50-match som de lyckades vinna till slut.

John Guidetti kom in för Marcus Berg med en knapp halvtimma kvar.

– Vi möter ett lag som är rankade tvåa i världen och vi är nära att slå dem. Vi har en boll som är i mål. "Mackan" (Marcus Berg) har ett läge där han gör mål nio gånger av tio. Han får nästan för bra träff, säger Guidetti om anfallskollegans tidiga jättechans.

Frustrerande att spelet släpper först i sista matchen?

– Det är lite skillnad att möta Italien och Belgien. De lämnar ju kvar spelare som inte jobbar hem och det skapar ytor. Italien har ju fem backar.

Såg möjligheter

– Belgien var grymma på omställningar mot oss men när vi hade organiserat försvarsspel kom de ingenstans mot oss. Hade vi lyckats göra mål hade vi koncentrerat oss på försvarsspel.

– Granqvist nickar bra, men de har en kille (Kevin De Bruyne) på linjen.

– Jag tycker vi spelade bra. Hade vi vunnit hade vi fått Ungern och haft en bra chans och sedan Nordirland eller Wales i nästa match.

TT: Vad tycker du om din egen EM-prestation?

– Jag tycker jag gjort det bra. Jag har fått göra ett mästerskap. Just nu kan man inte säga något positivt men det är så det känns nu.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset