Sport

Guidetti: "Klart det är jobbigt"

John Guidetti kämpar om en anfallsplats vid sidan av givne Zlatan Ibrahimovic.Mot Slovenien gick han – liksom Sverige – mållös från planen.– Det är klart det är jobbigt. Man vill göra mål, sade 24-åringen.

Celta Vigo-anfallaren John Guidetti jagar sitt först A-landslagsmål, men även i sin åttonde landskamp för Sverige fick han lämna planen mållös.

– Man vill göra mål. Det förstår ju vem som helst. Det skulle vara en dröm för vem som helst att göra ett mål i A-landslaget, sade Guidetti efter 0–0 mot Slovenien i Malmö.

Guidetti hade två bra chanser att spräcka sin och Sveriges målnolla på Swedbank Stadion. Båda kom i andra halvlek. Först gick hans hårt skruvade distansskott tätt utanför krysset – det andra läget var en nick som smet tätt utanför stolpen.

– Jag tycker att jag förtjänar det nu. I andra halvlek tycker jag att det blir bättre, sade Guidetti och fortsatte:

– Vi anfallare är ju lite speciella. Vi grämer oss ju för de där missade målchanserna. Oavsett om det är en träningsmatch eller om det är en tävlingsmatch. Sedan hade jag grämt mig en miljon gånger mer om det varit mot Irland och matchen hade slutat 0–0.

Ingen av de övriga anfallarna i EM-truppen – Ibrahimovic, Marcus Berg eller Emir Kujovic – var aktuella för spel mot Slovenien. I stället spelade Guidetti 90 minuter med Isaac Kiese Thelin, som varit inhoppare under lägret i Stockholm.