Sport

Guidetti: "Vi måste hitta balansen"

John Guidetti vill hitta bättre balans.
John Guidetti vill hitta bättre balans.

Försvarsspelet är prioriterat under EM.Nackdelen?Den återhållsamma taktiken har medfört brister i Sveriges offensiva spel.– Vi måste hitta en bättre balans, säger John Guidetti inför gruppavslutningen mot Belgien.

Precis som mot Irland och Italien blir defensiven viktig i gruppavslutningen mot Belgien. Men då Sveriges EM-öde avgörs på Allianz Arena i Nice kommer det krävas betydligt mer än så.

Landslaget behöver troligen tre poäng för att vara säkra på att få spela åttondelsfinal.

För att få med sig full pott mot världstvåan krävs det att Zlatan Ibrahimovic & Co får till helheten. Försvaret måste vara på samma nivå som i Italien-matchen samtidigt som offensiven är tvungen att vara betydligt vassare än tidigare.

– Det är en balansgång. Vi måste sätta defensiven, vilket vi gjorde på ett fantastiskt sätt mot Italien, säger John Guidetti.

– När man tar fram många spelare kan det bli att man öppnar upp sig lite, så vi måste hitta en balans där vi kommer fram med flera spelare, fylla in i boxen och ha fler löpningar.

"Måste gå för det"

Anfallaren är dock beredd på att ta risken.

Han ser gärna att fler är delaktiga i spelet högre upp i banan och att det i sin tur resulterar tryck på motståndare, avslut och förhoppningsvis mål.

– Om det krävs tre poäng måste vi så klart gå för det. Det kommer vi att göra, säger Guidetti, inhoppare mot Irland och startspelare mot Italien, och hoppas att han får en ny chans intill Ibrahimovic.

– Jag är väldigt nöjd med min prestation men vi har många duktiga fotbollsspelare och oavsett om jag spelar en minut eller 90 så ska jag göra allt för mitt land.

"Vi gav allt"

Kritiken mot landslaget efter två raka matcher utan avslut på mål?

Den tog John Guidetti med ro.

Men 24-åringen lämnade inte frågan utan svar.

– Folk kan vara frustrerade men folk måste också se. Vi sprang i 93 minuter, vi krigade, vi gav allt för vårt land. Mer än så kan man inte begära, säger han.

– Om vi går vidare i sista matchen så kommer ju inte någon att klaga, så det är det vi vill göra. Vi har samma mål som alla fans. Vi vill gå vidare och göra landet stolt. Jag vill att de ska veta att vi gör vårt allt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset